CONFERINŢA AFACERI ÎN AGRICULTURĂ | RALUCA DUMITRESCU, DEPUTAT: "Este important să avem un pilon de asigurare a culturilor în caz de secetă"

G.M.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 14 octombrie 2022

Raluca Dumitrescu

Raluca Dumitrescu

Fermierii s-au săturat de discuţii sterile privind problemele cu care se confruntă şi aşteaptă ca soluţiile găsite de autorităţi să fie cât mai rapid implementate, a afirmat deputatul Raluca Dumitrescu (PSD), membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaţilor.

Deputatul social democrat a menţionat faptul că membrii comisiei din care face parte susţin modificarea submăsurii 17 din Planul Naţional Strategic, submăsură privind primele de asigurare a culturilor, animalelor şi plantelor, astfel încât să fie asigurate culturile în caz de secetă extremă, aşa cum a fost seceta din acest an.

"Nu ştiu dacă e realizabil acest lucru din punct de vedere al regulamentului european, dar cred că este important să ne pregătim să avem un pilon de asigurare. Este extrem de important ca agricultura României să nu mai fie un subiect atât de disputat. Criza Covid ne-a învăţat că toate sectoarele economiei au nevoie de ajutor. Într-adevăr, agricultura este un sector de bază, dar sunt foarte mulţi cei din domenii adiacente care spun că în fiecare an se dau despăgubiri în agricultură, iar noi nu facem absolut nimic să preîntâmpinăm o astfel de discuţie şi o astfel de «povară» pe bugetul naţional", a spus Raluca Dumitrescu.

Deputatul social democrat s-a referit şi la necesitatea finanţării sistemului naţional de irigaţii.

"Pe irigaţii, comisiile de agricultură din cele două Camere ale Parlamentului au adus îmbunătăţiri astfel încât să poată cei care au OUAI-uri (n.red. - organizaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii) finanţate, să obţină mai repede avizele şi autorizaţiile necesare, să absoarbă corect şi în timp scurt fondurile europene, ţinând cont că sunt probleme pe piaţa materialelor. Am intervenit cu subvenţionarea energiei electrice atât pentru OUAI-urile legate la ANIF, cât şi pentru cele care au puţuri proprii. (...) Regretăm că nu a existat un consens şi nu a fost o prioritate pentru cei care au negociat PNRR pentru susţinerea sistemului de irigaţii", a spus Raluca Dumitrescu.

Deputatul social-democrat a precizat că în judeţul Ialomiţa, pe care îl reprezintă în Parlament, majoritatea exploataţiilor agricole sunt legate la sistemul naţional de irigaţii, deoarece fermierii au fost încurajaţi şi sprijiniţi pe plan judeţean şi local pentru dezvoltarea acestui sector.

Raluca Dumitrescu a apreciat şi măsurile luate de actuala coaliţie de guvernare pentru sprijinirea procesării produselor româneşti şi a consumării acestora, inclusiv prin punerea la dispoziţia producătorilor din ţara noastră a spaţiilor în pieţe pentru a-şi vinde produsele respective.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sistemul de irigatii trebuie refacut - dar si legislatia care blockeaza multe afaceri care vor sa isi aduca apa la cultura se pare ca e blocata de o legistaltie proasta! care mai mul impiedica --- si de angajati care ori asteapta spagi si interpreteaza legea gresit ori sunt acolo cam dejeaba! Doar sa puna piedici!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb